MEGALITH, Marit Westerhuis 

MEGALITH toont ons een wereld waarin de mens niet langer de belangrijkste levensvorm op aarde is. Het is een kunstwerk van Westerhuis dat de bezoeker door een post-apocalyptisch landschap leidt, dat alle zintuigen prikkelt.
Hiervoor ontwikkelde wij de geur en zorgden voor de implementatie van de geur in de ruimtes.

Het landschap is zorgvuldig ontworpen met veel aandacht voor kleur, vorm en structuur. Maar ook de geur, die de bezoeker direct bij binnenkomst raakt, is speciaal ontwikkeld. “De geur in deze ruimte is ontwikkeld in samenwerking met een parfumeur,” legt Westerhuis uit. “Het is een mengeling van de geur van een rottend bos en metaal. Hoewel alles in MEGALITH op het eerste gezicht natuurlijk lijkt, is dat absoluut niet het geval. Alles wat je ziet is door de mens gemaakt, van de geur tot het gras en van de planten tot de tonnen in het midden van het landschap.”

MEGALITH creëert een ervaring die de bezoeker doet nadenken over de impact van de mens op de natuurlijke wereld. Het roept vragen op over hoe we omgaan met onze omgeving en hoe we onze verantwoordelijkheid kunnen nemen om de natuur te beschermen. Het is een uitnodiging om na te denken over de toekomst van onze planeet en wat we kunnen doen om deze te beschermen.
Lees meer hier